Lucille Werner op weg naar Tweede Kamer: 'Goede fles wijn opengetrokken'

27 oktober 2020 om 21:06 • Aangepast 28 oktober 2020 om 09:13
nl
De Eindhovense Lucille Werner (53) gooit het na een succesvolle carrière als presentatrice over een heel andere boeg. Ze staat namelijk als tiende op de kandidatenlijst van het CDA en hoopt zo in de Tweede Kamer te belanden.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Ze had voor de gelegenheid maar een goede fles wijn ontkurkt, zegt Lucille Werner dinsdag in Afslag Zuid, een programma van Omroep Brabant radio. “Het was wachten op het nieuws en toen hoorde ik van partijvoorzitter Rutger Ploum dat ik op nummer tien was geplaatst. Dat vond ik echt fantastisch.”

Kriebelen
Haar politieke ambities komen niet geheel uit de lucht vallen. “Het begon eigenlijk al in 2006 toen ik voor het eerst de Mis(s)verkiezing initieerde. Toen begon het bij mij te kriebelen. Ik dacht: wat zou het toch mooi zijn dat ik directer invloed kan uitoefenen voor een betere positie van mensen met een handicap. Maar ook zorgen voor meer diversiteit en achtergestelde groepen meer betrekken, zijn echt mijn thema’s”, vertelt ze. “Toen dacht ik al: er komt een dag dat ik naar Den Haag ga.”

Lucille wil dus dicht bij zichzelf blijven in Den Haag. “Ik ga niet de portefeuille financiën beheren want dan wordt het een puinhoop. Ik wil zorgen dat iedereen in Nederland overal gelijkwaardig aan mee zou kunnen doen.”

Ze is niet de enige Brabantse vrouw die hoog op de lijst staat. Inge van Dijk, wethouder in de gemeente Gemert-Bakel, staat op plek drie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.