Twee PSV'ers mogen geen wedstrijd spelen op Cyprus omdat ze corona hebben gehad

28 oktober om 17:22 • Aangepast 30 oktober om 11:14
Eran Zahavi.
Eran Zahavi.
De autoriteiten op Cyprus hebben geweigerd om PSV-spelers Eran Zahavi en Jordan Teze toe te laten op het eiland. Dit heeft verband met het feit dat zij eerder deze maand positief werden getest op corona. Dat meldt PSV op zijn website.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Cyprus hanteert een ander protocol dan Nederland en de UEFA. PSV en de UEFA zijn daar pas gisteren van op de hoogte gebracht. Beide partijen trekken nu gezamenlijk op met als doel de Cyprioten ervan te overtuigen dat de spelers ten onrechte vanochtend in Eindhoven zijn achtergebleven.

Tijdens de persconferentie zei PSV-trainer Roger Schmidt dat het hele team een aantal dagen in quarantaine had gemoeten als PSV met Teze en Zahavi was afgevlogen. Dat was geen optie voor de club.

Puzzelen
Het was sowieso al een hele puzzel voor Schmidt. De Eindhovense ploeg is hard geraakt door het coronavirus en de ziekenboeg zit overvol. Afgelopen week werden al negen besmettingen geteld. Teze en Zahavi waren de eersten, maar die zijn hersteld. Vrijdag werd het virus geconstateerd bij Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Pablo Rosario, Timo Baumgartl, Joël Piroe, Maxime Delanghe. Woensdagochtend kwam daar nog verdediger Nick Viergever bij.

Schmidt heeft nu 18 man tot zijn beschikking op Cyprus, onder wie vier spelers van Jong PSV.

Wachten op privacy instellingen...

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...