Johan Vlemmix verbreekt opnieuw wereldrecord: 'Dikke vingers en de blaren staan op mijn handen'

28 oktober 2020 om 21:35 • Aangepast 29 oktober 2020 om 13:51
nl
Johan Vlemmix heeft woensdagavond het wereldrecord klappen verbroken. De oranjegek uit Eindhoven applaudisseerde vier uur lang non-stop. Daarmee werd het oude record van 3.33 uur verbroken.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

Vlemmix vestigde het record tijdens de middagshow op 538. Hij werd gevraagd door de dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. ''Om het record live op Radio 538 aan te scherpen hebben we iemand nodig die een beetje gek is, tijd heeft en ja zegt tegen alles. Oftewel: Johan Vlemmix...'', staat op de website van de radiozender.

''Ik heb niet getraind, maar als ik iets wil, dan kan ik het.''

Wie denkt dat Johan dit alleen maar voor de flauwekul doet, heeft het deze keer mis volgens hem. ''Het is niet alleen een mooi record, het ging ook om iets serieus: Ik heb geklapt voor alle zorgmedewerkers en hulpverleners. Zij verdienen dat tijdens deze coronacrisis.''

Onvoorbereid startte hij zijn poging. ''Ik heb niet getraind, maar als ik iets wil, dan kan ik het. Ik heb ook een keer onvoorbereid een marathon gelopen.''

Daar zal de Eindhovenaar toen vast nog langer last van hebben gehad dan nu. Alhoewel...Hoe zien je handen er nu uit Johan? ''Ik heb wel wat dikke vingers. Oh, en ik zie nu dat ik her en der toch ook wel wat blaren op m'n handen heb.''

''Ik heb een probleempje: Ik moet plassen''

Het ging overigens niet helemaal zonder slag of stoot. Na een kleine twee uur zat het even tegen. ''Ik heb een probleempje: Ik moet plassen'', vertelde Johan live op de radiozender. ''Ik heb een beetje te veel gedronken.'' Uiteindelijk moest dj Sander Lantinga zijn gulp open zetten, omdat hij door moest blijven klappen, en kon Johan buiten beeld van de camera's zijn blaas legen.

Voor Johan was het dat allemaal waard. Hij heeft geklapt voor de zorg en hij heeft er weer een wereldrecord bij. ''Nummer 54 al weer.'' Eerder verbrak hij onder meer de werelrecords neonreclames likken, betonmolen zitten en schoensnuiven.

Het oude wereldrecord klappen was slechts een paar dagen oud. Maandagochtend klapte de Belg Wanne Synnave het record bij elkaar. De sidekick van de Belgische radiozender MNM pakte toen tijdens de ochtendshow het wereldrecord. Maar twee dagen later is het in het bezit van Johan Vlemmix.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.