Video

Vermiste Celine (15) uit Berghem is weer terecht, verdachte opgepakt

29 oktober 2020 om 00:22 • Aangepast 29 oktober 2020 om 16:27
nl
De 15-jarige Celine uit Berghem is weer terecht. Het meisje werd in goede gezondheid aangetroffen dankzij het Amber Alert van woensdagavond. De politie arresteerde een verdachte die te maken zou hebben met haar verdwijning.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Hoe het meisje is teruggevonden en waar is nog niet duidelijk. Het lijkt erop dat het Amber Alert dat op alle tv-zenders, social media en bijvoorbeeld snelwegborden en apps was te zien, snel resultaat heeft opgeleverd. De politie wil er nog niets over kwijt en dankt op Twitter iedereen die mee heeft helpen zoeken.

Woensdagavond bleek dat Celine vorige week was opgepikt door een man in een geel-groene Kia Picanto. De politie verspreidde daarop direct een Amber Alert omdat werd gevreesd voor het leven van het meisje. Volgens de politie was Celine mogelijk 'in zorgwekkend gezelschap'. Of de opgepakte verdachte de bestuurder is van die Kia Picanto is niet duidelijk.

Vermist Kind Alert
Het meisje werd afgelopen vrijdag voor het laatst gezien toen ze vertrok vanaf haar moeders huis aan de Schoolstraat in Berghem. Zondag werd er al een Vermist Kind Alert verspreid. Een Amber Alert wordt maar één of twee keer per jaar landelijk verspreid als de politie denkt dat een vermist kind in levensgevaar is.

Er gingen verhalen rond dat Celine onder dwang was meegenomen en dat ze in Groningen was. De politie was op de hoogte van dit scenario en onderzocht dat ook. Het is niet duidelijk of de man in de Kia Picanto met die geruchten te maken had.

Omroep Brabant sprak eerder met de moeder van Celine over de vermissing:

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.