Bravis Ziekenhuis zegt voorlopig alle geplande operaties af om ruimte te maken voor coronapatiënten

30 oktober 2020 om 14:31 • Aangepast 2 november 2020 om 12:19
nl
Het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal zegt in november alle 'planbare' operaties af. Het ziekenhuis wil zo bedden en personeel vrijmaken om coronapatiënten te kunnen opvangen. Dat laat het ziekenhuis weten.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De instroom van coronapatiënten blijft hoog, zegt het ziekenhuis. Ook de komende weken moeten er extra bedden worden bijgeschakeld om plek te vinden voor die coronapatiënten. Om ruimte te creëren heeft het ziekenhuis daarom besloten om geen planbare operaties meer uit te voeren de komende maand. "Daarmee maken we op korte termijn capaciteit in bedden en in personeel vrij."

Spoedoperaties gaan wel door
Het ziekenhuis benadrukt dat er ook operaties zijn die wel doorgaan. Spoedoperaties, semi-spoedoperaties en oncologische operaties kunnen wel worden uitgevoerd. "Het is een ingrijpende maatregel, maar helaas is het nodig", zo meldt het ziekenhuis. Zo kan het hoge aantal coronapatiënten en acute patiënten worden opgevangen. Bovendien kampt het ziekenhuis met een groot aantal medewerkers dat thuis zit wegens ziekte.

Er liggen op dit moment 47 coronapatiënten in het Bravis Ziekenhuis. Van hen liggen er negen op de ic in Bergen op Zoom.

Het ziekenhuis hoopt half december wel weer ruimte te kunnen maken voor planbare operaties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.