Reinier de Ridder is de nieuwe wereldkampioen MMA-vechten

30 oktober om 18:33 • Aangepast 30 oktober om 20:30
Reinier de Ridder uit Breda Wereldkampioen MMA
Reinier de Ridder uit Breda Wereldkampioen MMA
Een grote stunt in de wereld van de vechtsporten. Want tot veler verrassing is Reinier de Ridder uit Breda vrijdagmiddag wereldkampioen geworden bij de Aziatische vechtsportorganisatie ONE Championship. In Singapore dwong hij de titelverdediger in het middengewicht Aung La N Sang uit Myanmar al na drie minuten in de eerste ronde tot opgeven. "Ongelooflijk", was de eerste reactie van Reinier de Ridder.
Profielfoto van Job WillemseProfielfoto van Leon Kersten
Geschreven door
Job Willemse & Leon Kersten
Wachten op privacy instellingen...

De Ridder had zijn tegenstander al snel in een nekklem en die had vervolgens geen schijn van kans meer. De Ridder was natuurlijk dolblij met zijn unieke prestatie. "Dit betekent alles voor me. Ik heb hiervoor gewerkt sinds ik 5 jaar oud was. Ik moet zoveel mensen bedanken, ongelooflijk!"

De partij zou over vijf rondes van vijf minuten gaan. Reinier 'The Dutch Knight' de Ridder was in al zijn 12 partijen tot nu toe ongeslagen. Aung La N Sang was wereldkampioen sinds hij in 2017 de titel in het middengewicht (tot 93 kg) veroverde.

Achtergrond
MMA is een is een vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtsporten zoals worstelen, judo, karate, kungfu, kickboksen, thaiboksen, boksen en jiujitsu.

One Championship is een organisatie die in Singapore gevestigd is en MMA-wedstrijden organiseert. Op YouTube heeft ONE 2,5 miljoen abonnees en het bedrijf zou vorig jaar een omzet hebben gehaald van 850 miljoen dollar.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...