Helmond Sport speelt gelijk, NAC en TOP Oss onderuit in eerste divisie

30 oktober 2020 om 20:38 • Aangepast 31 oktober 2020 om 20:32
Helmond Sport heeft vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen MVV. NAC en TOP Oss verloren hun duel voor de Keuken Kampioen Divisie.
Profielfoto van Malini Witlox

Bij Helmond Sport leek het er lange tijd op dat de thuisploeg de zege zou pakken. Jesse Goselink scoorde in de 49e minuut uit een penalty, die hij kreeg omdat hij zelf werd neergelegd.

In de blessuretijd maakte Thomas van Bommel echter de gelijkmaker voor de Limburgers. Het was de eerste profgoal van de zoon van Mark van Bommel, oud-speler en -trainer van PSV.

TOP Oss - De Graafschap: 0-2
TOP Oss verloor met 0-2 van De Graafschap. Na 76 minuten spelen was er nog niet gescoord, daarna vonden Ralf Seuntjens en Danny Verbeek het net. TOP Oss schoot drie keer op doel, maar wist deze kansen niet te verzilveren.

NAC - NEC: 0-1
Ook NAC kwam in actie. De ploeg uit Breda verloor met 0-1 van NEC. NAC had veruit het meeste balbezit, maar kon daar niets mee doen. Al na acht minuten keek de thuisclub tegen een achterstand aan. Keeper Nick Olij voorkwam meerder tegentreffers, waardoor de Bredase ploeg lang uitzicht hield op een gelijkspel.