Video

Met de auto door de wasstraat, tijdens Halloween enger dan ooit

31 oktober 2020 om 18:59 • Aangepast 2 november 2020 om 12:51
nl
Corona of niet, Halloween wordt ook dit jaar gevierd. Met alle restricties natuurlijk. Een aantal huizen in onze provincie was al vóór deze 31e oktober eng aangekleed en uitgelicht. Medewerkers van een autowasstraat in Etten-Leur en Oosterhout doen dit weekend op hun manier een duit in het zakje.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Binnen en buiten de carwashvestigingen van ’t Vosje kun je opgeschrikt worden door mensen in de meest griezelige uitdossingen. Of die, als skelet, niks om het lijf hebben. Sommigen voorzien van doodskoppen en grote messen.

Stuipen op het lijf
Bloed vloeit er niet, tenminste niet echt. Mensen die het toch al geen pretje vinden om in hun auto te blijven zitten wanneer die door de wasstraat gaat, kunnen echter beter buiten wachten. Al lopen ze ook daar het risico dat ze ineens de stuipen op het lijf worden gejaagd.

Mensen die op een wasbeurt wachten, worden beslopen (foto: Collin Beijk).
Mensen die op een wasbeurt wachten, worden beslopen (foto: Collin Beijk).

De initiatiefnemers verzekeren dat het was-uitje coronaproof is: “Er kan zelfs contactloos betaald worden.” Uiteraard hopen ze wat te kunnen verdienen, maar ze vinden het ook belangrijk om ‘zo wat verlichting te bieden in wat voor veel mensen een moeilijke tijd is.’ Hun initiatief slaat aan, want er kwamen met name zaterdagavond veel mensen op af.

Halloweenfeest in Veldhoven
In Veldhoven was het helemaal een drukte van belang. Net als voorgaande jaren waren tientallen huizen aan de Ree die in Halloweenstijl waren gestoken. Kinderen belden aan voor snoepgoed en ouders keken van een afstandje toe.

Jong geleerd is oud gedaan in Veldhoven (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
Jong geleerd is oud gedaan in Veldhoven (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!