Vuurwerk belandt in kinderwagen, baby gewond naar ziekenhuis - Omroep Brabant

Vuurwerk belandt in kinderwagen, baby gewond naar ziekenhuis

1 november 2020 om 09:31 • Aangepast 2 november 2020 om 13:54
nl
Een baby van vier maanden is zaterdagmiddag om kwart over een gewond geraakt toen er vuurwerk in de kinderwagen belandde waarin het kindje lag. Een stel liep met een kinderwagen met daarin hun baby in de Willem van Heesstraat in Breda terwijl drie kinderen daar vuurwerk aan het afsteken waren. Een klappertje belandde in de kinderwagen en ontplofte.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

De baby van vier maanden raakte hierbij volgens een politiewoordvoerder 'behoorlijk gewond' en werd naar het ziekenhuis gebracht. Of het gaat om een jongen of meisje, maakt de politie in verband met privacy niet bekend.

De kinderen die het vuurwerk afstaken, zijn volgens de politie tussen de vier en twaalf jaar. De politie weet om wie het gaat en heeft ook al contact gehad met de ouders van de kinderen.

Onduidelijk wat voor vuurwerk
Het is niet duidelijk om wat voor vuurwerk het gaat. Maar de woordvoerder heeft het over 'lichter vuurwerk'. Wat precies wordt nu onderzocht. Uit dat onderzoek moet volgens de woordvoerder blijken of de kinderen hier een strafbaar feit hebben begaan. Bepaald licht vuurwerk, ook wel kindervuurwerk genoemd, mag je vanaf twaalf jaar kopen en heel het jaar afsteken. Met het vuurwerk baldadigheid of vernielingen plegen mag echter nooit.

Wat de politie nu onderzoekt, is volgens de woordvoerder 'de verantwoordelijkheidsvraag'. Later zondag vertelde de moeder van de drie kinderen die met het vuurwerk aan het spelen waren dat het jongetje dat gewond raakte naar het brandwondencentrum in Rotterdam is gebracht. Dit ter observatie.

In eerste instantie meldde de politie zondagochtend dat het ging om een kind van twee dat gewond raakte door het vuurwerk. Later bleek het te gaan om een baby van vier maanden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.