Voetballertjes zien dronken automobilist op hen afrijden: 'Als je nagaat wat had kunnen gebeuren!'

1 november 2020 om 09:51 • Aangepast 2 november 2020 om 13:50
De auto is meegenomen (foto: Irene '58).
De auto is meegenomen (foto: Irene '58).
Dertig kinderen tussen 8 en 10 jaar waren zaterdag lekker aan het trainen, toen er ineens een dronken automobilist het terrein van voetbalclub Irene '58 in Den Hout opreed. "Ik begrijp van de begeleiders die op dat moment aanwezig waren dat de auto tegen de omheining bij dat veld tot stilstand is gekomen", laat een woordvoerder van de club zondag weten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Een ooggetuige spreekt van een 'dreigende situatie'. "De automobilist blééf tegen het hek rijden." Hij noemt het gedrag van de automobilist 'zeer agressief'.

"Ik heb gehoord van een vader dat zijn zoon erg geschrokken is en de moeder ook", laat de woordvoerder van de club weten. "Als je nagaat wat er gebeurd had kunnen zijn..."

'Hij weigerde alle medewerking'
Waarom de automobilist het complex van Irene '58 ineens opreed richting het veld waar de kinderen aan het trainen waren, is onduidelijk. Dit wordt onderzocht.

Mensen die zagen wat er gebeurd was, probeerden de man aan te spreken maar die was dronken en weigerde alle medewerking. Daarop werd de politie gebeld. Agenten hielden de man vervolgens aan.

Doodsbedreigingen
Onderweg naar het politiebureau bedreigde de man de agenten met de dood en beledigde hij hen. "Ook daarvoor zal hij een proces-verbaal krijgen", laat een politiewoordvoerder weten.

De automobilist kwam bij het veld waarop kinderen aan het trainen waren tot stilstand (foto: Irene '58).
De automobilist kwam bij het veld waarop kinderen aan het trainen waren tot stilstand (foto: Irene '58).

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...