Opvolger van de Stint mag dinsdag de openbare weg op

2 november 2020 om 18:06 • Aangepast 4 november 2020 om 10:19
nl
De opvolger van de Stint mag dinsdag de openbare weg op. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer laten weten.
Profielfoto van Corné VerschurenProfielfoto van ANP
Geschreven door

Begin vorige maand maakte de minister bekend dat de zogenoemde BSO-bus aan alle voorwaarden voldeed en binnenkort weer de weg op zou mogen.

De elektrische bolderkar wordt vooral gebruikt door de kinderopvangbranche. De Stint moest in 2018 van de weg af na het ongeluk in Oss. Vier kinderen kwamen toen om het leven nadat de Stint in botsing kwam met een trein. Een ander kind (11) en de begeleidster (32) die de Stint bestuurde, raakten zwaargewond. Er waren drie zusjes uit hetzelfde gezin bij het drama betrokken.

Na die inktzwarte dag werden zo'n 3000 Stints van de weg gehaald, omdat er zich onder meer problemen met de rem en het gas konden voordoen. Tientallen van de in totaal 1500 bestelde nieuwe modellen van de nieuwe Stint, die dus verder gaat als de BSO-bus, staan klaar in een fabriekshal in Nijkerk om ingezet te worden, werd vorige maand bekend. Honderden kinderopvangorganisaties hebben in de BSO-bus geïnvesteerd.

Kantje boord
In oktober leek het doek nog te vallen voor de Stint, nadat het bedrijf achter de bolderkar alle medewerkers moest ontslaan. Volgens Edwin Renzen, maker van de Stint, kwam dit omdat de politiek maar geen besluit nam over een terugkeer op de weg van het vervoermiddel.

Allerlei keuringsinstanties hebben onderzoek gedaan naar de BSO-bus en keurden het vervoermiddel goed. Kinderdagverblijven in Oss gaan er overigens niet mee rijden. Daarvoor is de impact van het dramatische ongeval op de spoorwegovergang in de Braakstraat voor altijd te groot.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!