Deze man stak de brand aan bij het appartementencomplex in Bladel

2 november 2020 om 19:00 • Aangepast 10 november 2020 om 16:48
De verdachte in beeld (foto: Bureau Brabant).
De verdachte in beeld (foto: Bureau Brabant).
Er zijn maandagavond in Bureau Brabant bewakingsbeelden getoond van de man die de brand aanstak bij het appartementencomplex de Posthof in Bladel.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Bekijk hier de beelden in Bureau Brabant:

Wachten op privacy instellingen...

Op maandag 27 juli brak er brand uit bij het appartementencomplex. De dertig bewoners moesten hals over kop hun appartement verlaten en hun spullen achterlaten. Het was al voor de vijfde keer dat er bij het gebouw brand uitbrak.

Getuigen zagen dat een man kwam aanrijden op zijn scooter, die hij parkeerde in het Poststraatje bij appartementencomplex. Hij stak de scooter in brand. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij even later langs de winkels onder de appartementen wegliep. Even later stond de boel in lichterlaaie.

Sommige bewoners konden nog maar net op tijd hun huis uit vluchten. Omstanders braken een nooddeur open waardoor de bewoners naar buiten konden komen. De brandweer moest er alles aan doen om de brand te blussen. De appartementen waren verwoest en de mensen konden niet terug naar hun huis.

Na de brand besloot de gemeente het complex te sluiten vanwege de vondst van asbest. De bewoners werden tijdelijk ondergebracht in hotels in Eindhoven. Een deel van de mensen verblijft nog steeds op een camping in Luyksgestel en kan nog steeds niet terug naar hun huis.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...