Coronamaatregelen worden verder aangescherpt: Efteling en Beekse Bergen dicht

3 november 2020 om 19:09 • Aangepast 11 november 2020 om 09:32
nl
Nederland gaat nog verder op slot. Premier Mark Rutte maakte dinsdagavond bekend dat alle pretparken, dierentuinen, buurthuizen, theaters, zwembaden en musea dicht gaan. De maatregelen gaan woensdagavond om tien uur in.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Premier Mark Rutte liet weten dat alle publieke binnen- en buitenruimtes op slot gaan. Kappers en winkels blijven wel open. Sportscholen, ook, maar er mogen geen groepslessen meer gegeven worden.

De nieuwe maatregelen zijn noodzakelijk om het aantal contactmomenten en reisbewegingen omlaag te krijgen. De gedeeltelijke lockdown loopt volgens Rutte door tot half december.

Huishouden
Waar iedereen eerst nog drie mensen thuis mocht uitnodigen, wordt dat vanaf woensdag twee. Buiten mag je nog maar rondlopen in groepjes van twee, dat was eerst vier. Dit geldt niet voor mensen uit hetzelfde huishouden.

Parken
De nieuwe maatregelen gelden natuurlijk ook voor de Efteling en Safaripark Beekse Bergen. Waar theaters, bioscopen en concertzalen maar maximaal 30 bezoekers mochten ontvangen, kenden pretparken en dierentuinen deze beperking niet. Wel werkten beide parken met een maximaal aantal bezoekers en mocht je alleen naar binnen met een reservering.

Vakantie
Naast de bekendmaking van de vele sluitingen, riep het kabinet iedereen op om tot half januari niet op reis te gaan tenzij het echt noodzakelijk is. Premier Rutte zei dat ze niet het risico willen nemen dat mensen het virus uit het buitenland mee naar Nederland nemen.

Avondklok
Ook zei de premier grote verschillen te zien tussen regio's. Als de besmettingen in bepaalde regio's flink toenemen, zullen daar aanvullende maatregelen worden genomen. Bijvoorbeeld een avondklok en sluiten van middelbare scholen en winkels. Volgens Rutte zal binnen twee weken blijken of die aangescherpte maatregel per regio nodig zijn.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.