Video

Politie vindt gestolen fietsen in asielzoekerscentrum in Budel

4 november 2020 om 21:51 • Aangepast 8 november 2020 om 16:07
nl
Bij een controle op het asielzoekerscentrum in Budel zijn woensdagmiddag gestolen fietsen gevonden. Dat volgt op berichtgeving van Omroep Brabant, waarin boze inwoners aangeven stelende asielzoekers spuugzat te zijn. Er zijn zelfs signalen dat er knokploegen geformeerd gaan worden.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De gemoederen in de gemeente Cranendonck zijn de laatste maanden zo hoog opgelopen, dat burgemeester Roland van Kessel een oproep deed om het recht niet in eigen hand te nemen. Hij liet ook geen gras groeien over de door hem aangekondigde controle op het azc-terrein.

Maatregelen
“Deze week willen we nog het terrein opgaan om fietsen te controleren en om te kijken of we gestolen fietsen terug kunnen vinden”, zei Van Kessel dinsdag. “Alle maatregelen die ik als burgemeester kan inzetten, zet ik in. Het is geen knop waar ik aan kan draaien waarmee de overlast morgen weg is, maar we doen als gemeente heel erg veel. Je blijft van andermans spullen af.”

Die controle volgde woensdagmiddag, toen medewerkers van de politie, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en gemeente gezamenlijk het terrein doorzochten. Volgens de gemeente werden ‘enkele’ gestolen fietsen gevonden.

Inwoners van Budel vertelden dinsdag aan Omroep Brabant dat ze de diefstallen zat zijn:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.