'Levensgevaarlijk', quadrijder (19) scheurt met 80 per uur tussen wandelaars in het bos door

9 november 2020 om 11:48 • Aangepast 17 november 2020 om 13:35
nl
Een 19-jarige quadrijder heeft zondagmiddag rond vier uur in de bossen tussen Hilvarenbeek en Goirle volgens de politie voor levensgevaarlijke situaties gezorgd. De man scheurde met de quad met meer dan tachtig kilometer per uur tussen wandelaars door. Zo probeerde hij te ontkomen aan een boa die hem wilde controleren.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De opsporingsambtenaar zag de quad, zonder kenteken, rijden en wilde de bestuurder controleren. Hij ging naast hem rijden en gaf aan dat de bestuurder moest stoppen. De quadrijder gaf echter gas. Daarop zette de boa de achtervolging in over de openbare weg en daarna weer het bos in. Op het Nieuwkerksebaantje in Goirle scheurde de verdachte tussen het wandelend publiek door.

Uiteindelijk stopte de bestuurder, een man uit België. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en zijn quad werd in beslag genomen. De officier van justitie zal zich over de zaak buigen.

Regelmatig klachten
Er komen de laatste tijd regelmatig meldingen binnen van crossende motoren en quads in de buitengebieden tegen de Belgische grens aan. Daarom zijn er regelmatig acties tegen illegaal crossen waarbij politie, gemeentes en boa's samenwerken. Dit dus ook zondag toen het druk was in de bossen.

"De crossers vernielen de bossen en landerijen van boeren en laten veel afval achter waaronder afgewerkte olie en etensresten. Maar bovenal is het levensgevaarlijk voor de rijders zelf, maar zeker ook voor wandelaars in de bossen", zo laat de politie weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.