Video

Man (32) schoot tijdens wilde politie-achtervolging door Breda

12 november 2020 om 09:05 • Aangepast 13 november 2020 om 08:55
nl
De man die woensdagnacht in Breda is aangehouden na een massale zoekactie van de politie heeft mogelijk geschoten tijdens de achtervolging. Het gaat om een 32-jarige man van wie niet duidelijk is waar hij woont, zo meldt de politie.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Agenten waren naar hem op zoek, nadat hij rond negen uur woensdagavond een volg- en stopteken van de politie had genegeerd. Ze wilden hem controleren op het gebruik van lachgas, omdat hij een ballon aan zijn mond had toen agenten hem voorbij zagen komen. De man reed echter met een hoge snelheid weg, waarna er achtervolging ontstond over onder meer de Backer en Ruebweg en door de Bredase wijk Hoge Vucht.

De politie leek hem even kwijt te zijn, maar in de Jacob Franckaertstraat werd de wagen teruggevonden. De bestuurder had zichzelf vastgereden tegen paaltjes. Agenten zagen hem nog net wegrennen.

Met inzet van honden, een arrestatieteam en een helikopter kon de man donderdagnacht rond middernacht worden aangehouden. Hij had zich verstopt in een flatgebouw, een eindje verderop, aan de Groenedijk. De verdachte zit inmiddels vast en hij zal worden gehoord. Dan moet ook duidelijk worden of en wanneer hij zou hebben geschoten.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn er geen inslagen gevonden en is voor zover bekend niemand gewond geraakt. Diverse mensen uit de Hoge Vucht hebben wel schoten gehoord, maar mogelijk is er in de lucht geschoten.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.