5000 kilo vuurwerk gevonden in vrachtwagen met pech op A50

12 november 2020 om 16:34 • Aangepast 23 november 2020 om 17:16
nl
De politie heeft dinsdag op de snelweg A50 bij Sint Oedenrode een 23-jarige man aangehouden die bijna 5000 kilo vuurwerk in een kleine vrachtwagen vervoerde. De hoogst explosieve lading werd ontdekt toen de man met pech langs de weg stond.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Op het einde van de middag stopte een weginspecteur van Rijkswaterstaat bij de vrachtwagen. Die stond zonder verlichting op de vluchtstrook. De twee inzittenden vertelden met een lekke achterband gestrand te zijn. Daarom bood de weginspecteur zijn hulp aan en probeerde hij de lekke band te verwisselen.

'Oude koelkasten'
Het lukte hem echter niet de vrachtwagen omhoog te krikken, omdat hij te zwaar beladen was. Over de zware lading bleven de twee mannen vaag. "Iets van oude koelkasten", vertelden ze.

De weginspecteur besloot even snel in de laadruimte te kijken. Hij zag dat deze was volgeladen met dozen. Door de teksten op de dozen kreeg hij het vermoeden dat het wel eens vuurwerk kon zijn. Hij alarmeerde direct de politie en bleek dus gelijk te hebben.

Voordat de politie ter plaatse kwam, was één van de inzittenden al weggelopen met het smoesje dat hij een andere auto ging regelen. De ander, een 23-jarige inwoner van Enschede, is aangehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.