LIVEBLOG

Coronanieuws: 841 nieuwe coronabesmettingen gemeld in Brabant

15 november om 10:00 • Aangepast 16 november om 10:26
Archieffoto: Karin Kamp
Archieffoto: Karin Kamp
Ook deze zondag hielden we je op de hoogte van al het belangrijkste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

De hoofdpunten:

  • De politie moest zaterdagnacht weer illegale feestjes in coronatijd stopzetten.
  • Er zijn in Brabant zondag 841 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd, 380 minder dan zaterdag.
  • Lees al het nieuws over het coronavirus op onze themapagina.

22.50
Dit liveblog is afgesloten.

17.50 - Staatssecretaris heeft corona
Staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) is besmet met het coronavirus. Dat schrijft ze op Twitter. Ze heeft lichte verkoudheidsklachten en voelt zich verder goed.

Visser gaat in thuisisolatie. Ze is het eerste lid van het kabinet dat besmet is geraakt met het coronavirus.

16.30 - Demonstratie tegen coronaregels in Nijmegen
Ongeveer 150 demonstranten tegen de coronamaatregelen hebben zondagmiddag een zogenoemde Mars der Vrijheid gehouden door het centrum van Nijmegen. De demonstranten droegen geen mondkapjes en hielden onderling geen afstand, tot ergernis van het winkelpubliek in de stad.

De bijeenkomst startte in het Kronenburgerpark. Vanaf dat punt liep de groep met muziek door het stadscentrum. Op diverse plekken is gestopt om samen te dansen. De demonstranten boden gratis knuffels aan. In het Valkhofpark zijn toespraken gehouden tegen de virusaanpak van de overheid.

De demonstratie was aangemeld bij de gemeente volgens een woordvoerder. De politie heeft de groep onderweg meermalen aangesproken op de afstandsregel, maar geen bekeuringen uitgedeeld. Dat mensen zich storen aan de groep is volgens de gemeente geen reden om in te grijpen, want demonstreren met meer dan dertig mensen is binnen de coronarichtlijnen toegestaan.

14.53 - Coronaposters beklad in Etten-Leur
In Etten-Leur zijn afgelopen nacht tientallen borden die langs de weg en bij bushokjes staan vernield en beklad. BNDeStem meldt dat posters van de campagne genaamd Met ELkaar zijn beklad met antisemitische symbolen als jodensterren en hakenkruizen. De campagne spoort het publiek aan om mondkapjes te dragen vanwege het coronavirus.

14.29 - 380 minder coronabesmettingen dan zaterdag
Zondag zijn er 841 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 380 minder dan zaterdag, toen het cijfer met 1221 opvallend hoog lag. Er liggen 348 mensen met corona in het ziekenhuis. Dat is inclusief twintig nieuwe nieuwe patiënten.

Wachten op privacy instellingen...

10.27 - Coronafeestjes in Nieuw-Vennep en Echt
Ook zaterdagnacht moest de politie feestjes in coronatijd beëindigen. In Nieuw-Vennep werd een groot feest gehouden in een tent. Daar waren meer dan tachtig mensen aanwezig. De sfeer werd grimmig toen de agenten dit stopzetten, laat de politie Haarlemmermeer weten. Er was hulp nodig van de marechaussee en de politie uit Lisse. De feestvierders kunnen een proces-verbaal tegemoet zien. Ditzelfde geldt voor de ongeveer 25 mensen die in een loods in Koningsbosch - in de gemeente Echt - aan het feesten waren. De politie beëindigde dat feest rond middernacht.

Wachten op privacy instellingen...

10.22 - Ziekenhuizen schieten in het rood
Een vijfde tot een kwart van de ziekenhuizen in Nederland schiet financieel in het rood vanwege de extra kosten die er gemaakt worden voor de zorg aan patiënten met het coronavirus. Dat was te horen tijdens een uitzending van radioprogramma Argos. De ziekenhuizen verkeren in onzekerheid of verzekeraars hun kosten wel op tijd vergoeden.

Wachten op privacy instellingen...

08.03 - Intocht sinterklaas goed bekeken
Ruim 2,2 miljoen mensen hebben zaterdag gezien hoe Sinterklaas met zijn gevolg aanlegde in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO). De goedheiligman kwam met de stoomboot aan bij de fictieve Dieuwertje Blokkade. In totaal schakelden 2.225.000 mensen zaterdagmiddag in op NPO3. De landelijke intocht was dit jaar anders dan anders. Vanwege de coronamaatregelen mocht er geen publiek bij zijn, waardoor de locatie van aankomst niet vooraf bekend werd gemaakt.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...