Straatrover heeft vrouw ook seksueel geïntimideerd, mogelijk meer slachtoffers

15 november 2020 om 15:30 • Aangepast 16 november 2020 om 10:36
nl
Een straatrover die een vrouw in Tilburg heeft beroofd, blijkt zijn slachtoffer daarbij ook seksueel te hebben geïntimideerd. En de politie denkt dat er nog wel meer vrouwen slachtoffer zijn geworden van de man.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Het slachtoffer fietste in de nacht van donderdag op vrijdag over de Broekhovenseweg. De verdachte beroofde het slachtoffer van haar tas en ging ermee vandoor. De verdachte maakte daarbij ook seksueel getinte opmerkingen die bedreigend overkwamen, blijkt na onderzoek.

Het slachtoffer is doorgefietst naar huis en belde vanaf daar de politie. Doordat de locatieapp op haar telefoon stond, konden agenten zien waar de telefoon op dat moment was. Ze snelden zich naar het aangegeven adres en troffen de gestolen tas aan in het huis van de verdachte. De man zit nog vast en het onderzoek loopt.

Tijdens dat onderzoek blijkt dus niet alleen sprake te zijn van straatroof, maar ook van seksuele intimidatie. En de politie denkt dat de man wellicht nog meer slachtoffers heeft gemaakt. De politie hoopt dat die vrouwen zich zullen melden.

Op sociale media en in apps waarschuwen vrouwen elkaar de laatste weken voor een man die in het centrum van Tilburg vrouwen seksueel zou intimideren en opzettelijk van hun fiets zou rijden.

In appgroepen waarschuwen vrouwen elkaar voor een man die hen lastigvalt in Tilburg
In appgroepen waarschuwen vrouwen elkaar voor een man die hen lastigvalt in Tilburg

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.