Video

PSV-icoon Harry van Raaij (84) overleden

16 november 2020 om 10:55 • Aangepast 17 november 2020 om 11:13
nl
Harry van Raaij, voormalig voorzitter van PSV, is op 84-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Eindhovense voetbalclub.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De voormalig voorzitter en het erelid van PSV werd geboren in Haps. Hij begon in 1984 als penningmeester. Twaalf jaar later begint hij als voorzitter, tot 2004. Dankzij die periode wordt hij verkozen tot belangrijkste bestuurder uit de vijftigjarige geschiedenis van het Nederlandse betaalde voetbal.

Meerdere successen
Onder Van Raaij behaalde PSV meerdere successen: vier landstitels, de beker en vijf supercups. Het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang werden uitgebouwd onder Van Raaij, en hij verleidde Hiddink en Cocu (als speler) tot een tweede termijn in Eindhoven - een achteraf zeer succesvolle zet.

'Voorzitter van het volk'
Op de site van PSV wordt Van Raaij aangehaald als 'voorzitter van het volk'. "Tot aan zijn dood bezoekt hij wedstrijden. Hij spreekt over PSV alsof het een kind van hem is. Soms is de oud-voorzitter kritisch, veel vaker spreekt hij vol liefde over de club die hem zo na aan het hart ligt. Te allen tijde is hij eerlijk en oprecht. Van Raaij is altijd de bestuurder van de mensen gebleven", schrijft de club.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.