Tanja (51) ging gewoon op vakantie naar Curaçao en dit is waarom

16 november 2020 om 16:00 • Aangepast 17 november 2020 om 08:44
nl
Als Tanja (51) uit Etten-Leur dan toch iets moet noemen wat tegenvalt op Curaçao dan is het wel het weer. "Het regent hier bijna dagelijks. Het duurt gelukkig vaak maar een uurtje." Tanja is één van de Nederlanders die besloten hun vakantie door te brengen op het Caraïbische gedeelte van het koninkrijk, ondanks corona.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Premier Mark Rutte gaf twee weken geleden een negatief reisadvies voor het buitenland. Maar dat advies geldt niet voor Curaçao. Er ontstond meteen een run op vakanties richting het eiland. Sindsdien is het aantal coronabesmettingen op Curaçao gestegen. Daarom zijn de maatregelen er nu strenger.

"Ik weet dat vakantie in coronatijd risico's met zich meebrengt", beseft Tanja. De avondklok op het eiland is nu vervroegd van elf naar negen uur. Iedereen moet dan binnen zijn. Tanja vindt dat jammer maar niet onoverkomelijk. "Je weet dat je je verwachtingen moet bijstellen nu corona overal kan opduiken. Die dagelijkse bui, daar had ik eigenlijk minder rekening mee gehouden. Maar ik ben hier ook om te duiken. Ik trek dan mijn uitrusting aan en duik onder water. Als ik weer boven kom, schijnt de zon weer", klinkt het vrolijk.

Onder water geniet Tanja terwijl het regent op Curaçao (privéfoto).
Onder water geniet Tanja terwijl het regent op Curaçao (privéfoto).

Waar Tanja vooraf niet op had gerekend, is alles wat geregeld moet worden om überhaupt naar Curaçao te reizen. "Je moet maximaal 72 uur voor de reis een coronatest doen. Dat geeft toch spanning, ook al heb je geen klachten. Als je positief test dan kun je naar je vakantie en geld fluiten."

Tanja testte negatief. "Dan moet je nog bellen om een certificaat te ontvangen waarmee je aantoont negatief getest te zijn. Dat certificaat moet je dan weer uploaden en mailen naar Curaçao en de autoriteiten daar geven je dan toestemming om het eiland op te komen. Ik was gewoon aan het werk en dit kwam er allemaal bij. Dat gaf behoorlijk wat stress. Ik was toen ik het vliegtuig instapte dus echt aan vakantie toe."

De avond valt over een paar uur moet iedereen verplicht naar binnen (privéfoto).
De avond valt over een paar uur moet iedereen verplicht naar binnen (privéfoto).

Andere toeristen en de bewoners op Curaçao zijn ook relaxed en vriendelijk. "Ik word niet aangekeken omdat ik als toerist mogelijk het virus naar hier heb gebracht. In restaurants en horeca wordt op afstand gelet, bovendien speelt zich bijna alles buiten af. In winkels draagt iedereen een mondkapje", legt Tanja uit. "En ja, als je wilt kun je hier stiekem 's avonds feesten, maar dat kan in Nederland ook."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.