Video

Pop van hooibalen langs A58 in brand gestoken: 'Hij stond er net vier uur'

19 november 2020 om 06:26 • Aangepast 20 november 2020 om 09:21
nl
Langs de A58 bij Goirle is woensdagavond een pop gemaakt van hooibalen in vlammen opgegaan. Boer Corné van Roessel had de pop eerder op de dag geplaatst in een veld langs de Lage Wal. De pop had een spandoek vast met de tekst: ‘Van onze boeren dit kleine gebaar, blijf gezond en heb oog voor elkaar’.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De rook die bij de brand vrijkwam zorgde voor overlast op de snelweg. De brandweer adviseerde mensen in de omgeving om ramen en deuren gesloten te houden.

Boer Corné wilden gewoon wat positiefs doen in deze coronatijden:

Boer Corné: "De pop stond er net vier uur." Toen was er een harde knal te horen. "Maar die horen we hier wel vaker." Maar de zoon van Corné zag uit het raam boven dat het mis was met de pop die ze net hadden geplaatst. Die stond ineens in brand.

Hij waarschuwde zijn vader en ze schakelden meteen de brandweer in. "Ik ga er maar vanuit dat het een kwajongensstreek is", vertelt Corné. "Wel gericht op de pop, maar niet per se op de boodschap die we ermee wilden uitdragen."

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision

Dat de pop in brand is gestoken, daar twijfelt de boer niet aan. "Er zitten balen in verwerkt van 400 kilo, daar zijn er vijf van. Je hebt echt veel vuur nodig om dat brandend te krijgen."

Volgens een omstander waren er vuurwerkknallen te horen, voordat de pop in brand vloog. De brandweer kwam met een schuimblusvoertuig naar de plek van de brand om te blussen. Ook boer Van Roessel hielp mee om de hooibalen uit elkaar te trekken zodat het vuur beter bestreden kon worden.

De dikke rookwolken trokken over de A58 heen. Het verkeer had er last van. Rijkswaterstaat stelde de matrixborden in op 70, zodat er niet zo hard gereden mocht worden.

foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
De pop zoals hij eerder op de dag was neergezet (foto: Corné van Roessel)
De pop zoals hij eerder op de dag was neergezet (foto: Corné van Roessel)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!