Video

Confronterende video van oud-turnsters op YouTube: 'Zwijgcultuur lijkt het weer over te nemen'

19 november 2020 om 13:06 • Aangepast 20 november 2020 om 10:05
nl
Loes Linders heeft samen met een aantal andere oud-turnsters een flink statement gemaakt in de Week tegen Kindermishandeling. Op YouTube hebben zij een confronterende video gezet met als boodschap: "Wat ons is overkomen en wat wij hebben meegemaakt, mag nooit meer gebeuren.”
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Volgens Linders is de boodschap hard nodig. Onlangs besloot de gymnastiekbond KNGU dat een aantal trainers waarvan het grensoverschrijdende gedrag nog wordt onderzocht weer trainingen mag geven. Bij Linders gingen er gelijk alarmbellen af.

“De maatregelen worden versoepeld terwijl de uitkomsten van het onderzoek nog niet bekend zijn. De zwijgcultuur lijkt het weer over te nemen. Wij moeten ervoor zorgen dat het probleem niet wegzakt.”

Onderzoek
De Udense oud-turnster is bang dat de ‘jongere’ turnsters niet meer durven praten over grensoverschrijdend gedrag door de houding van de KNGU. Ze merkt dat ook al. Linders houdt vertrouwen in het externe onderzoek dat loopt, maar ze vindt de bond niet transparant. “Wij, de oud-turnsters die de zaak hebben aangekaart, horen niets van de bond.”

Om ervoor te zorgen dat er aandacht blijft voor grensoverschrijdend gedrag hebben de oud-turnsters de video op Youtube geplaatst in de week tegen kindermishandeling. “We moeten er alert op blijven, dat is ons doel.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.