Plan voor 300 parkeerplaatsen waar truckers kunnen overnachten om wildkamperen aan te pakken

20 november 2020 om 10:10 • Aangepast 21 november 2020 om 09:35
nl
Om de overlast van wildkamperende vrachtwagenchauffeurs in te dammen, moeten er in de gemeente Moerdijk 200 tot 300 parkeerplaatsen voor vrachtwagens bijkomen. B en W willen dat truckers kunnen overnachten op de vier plekken langs de snelwegen A17 en de A16.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Het gaat om twee terreinen in de buurt van restaurant Kanters in Moerdijk en twee bij restaurant De Gouden Leeuw in Zevenbergschen Hoek.

De komst van Logistiek Park Moerdijk en de groei van het haventerrein Moerdijk vragen om meer vrachtwagenparkeerplaatsen. Nu brengen chauffeurs vaak de nacht door op industrieterreinen of op verzorgingsplaatsen die bedoeld zijn voor korte stops. Ook wordt regelmatig de vluchtstrook gebruikt.

Plassen en poepen
Voor veel gemeenten zijn de chauffeurs een doorn in het oog omdat ze plassen en poepen op plekken die daar niet voor bedoeld zijn.

Restauranteigenaar John Kanters presenteerde eerder al plannen voor een afgesloten truckparking met bewaking, eetgelegenheden, wc's en douches bij zijn zaak langs de A17.

Mening omwonenden gevraagd
De komende maanden onderzoekt de gemeente wat de mogelijkheden op de vier plaatsen zijn. Daarbij wordt ook aan omwonenden gevraagd wat zij van de plannen vinden.

In het eerste kwartaal van volgend jaar moet de gemeenteraad zich uitspreken over de aanpak van het parkeerplaatsentekort.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.