Politie verspreidt foto van poederbrief: 'Niet openen, meteen 112 bellen'

20 november om 11:06 • Aangepast 23 november om 09:26
Zo ziet een van de poederbrieven eruit (foto: Politie.nl).
Zo ziet een van de poederbrieven eruit (foto: Politie.nl).
De politie heeft een foto verspreid van een poederbrief die dinsdag onder meer werd bezorgd bij de drukkerij van de Brabantse kranten in Best. Ze waarschuwt dat mensen die een soortgelijke envelop met een wit kaartje en een onbekend poeder krijgen, die niet verder moeten openen en meteen 112 moeten bellen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Volgens de politie heeft dezelfde afzender de afgelopen dagen waarschijnlijk negentien poederbrieven bezorgd bij onder meer hotels, ziekenhuizen, advocatenkantoren en uitgeverijen, waaronder DPG Media in Best. De brieven werden onder meer afgeleverd in Amsterdam, Amersfoort, Arnhem, Rotterdam, Utrecht, Roermond en Zeist.

De recherche onderzoekt waar de brieven - die in een witte envelop zitten waarop een adres in Den Haag staat afgedrukt - vandaan komen en wat het motief van de afzender is.

Teamleider Explosieven Verkenning
Op alle plaatsen waar zo'n poederbrief werd bezorgd, werd een Teamleider Explosieven Verkenning opgeroepen om onderzoek te doen. Alle poederbrieven worden nader onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut. De poederbrieven hebben bij enkele ontvangers lichte ademhalingsproblemen en branderige ogen veroorzaakt.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...