Na de Bossche Bollen is de Bossche Draak de nieuwste lekkernij van Den Bosch

20 november 2020 om 19:30 • Aangepast 20 november 2020 om 21:47
Na de welbekende Bossche Bollen heeft Den Bosch nu een nieuwe lekkernij: De Bossche Draak. Het is een exacte kopie van de Bossche drakenfontein, maar dan 30 centimeter hoog en gemaakt van chocolade.
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door
Tom Berkers

Tijdens de eerste lockdown moest ook patissier Eric Maas van Patisserie Smaak aan de Fonteinstraat zijn winkel sluiten. Hij heeft die tijd gebruikt om iets nieuws te bedenken: "Ik kom zelf uit Den Bosch en ik kom regelmatig langs de bekende drakenfontein, maar bedacht me dat er eigenlijk nog niets van te koop is. Ik vond dat daar verandering in moest komen. Hoe leuk is het om een bekend beeld uit Den Bosch te krijgen dat je ook nog eens kunt opeten."

De Bossche Draak bestaat bijna helemaal uit chocolade, alleen de gouden draak is niet eetbaar. “De chocoladeliefhebbers eten de fontein op en houden het draakje als mooi aandenken.”

Patissier Eric Maas vertelt over de Bossche Draak:

Wachten op privacy instellingen...

Bij het station van Den Bosch kun je de fontein bijna niet missen. Maas kent de geschiedenis van de draak: "Het monument van de draak staat er al sinds 1903 in opdracht van commissaris van de Koningin Bosch van Drakestein. Hij liet het monument bouwen ter nagedachtenis van zijn twee dochters en zijn vrouw."

Tegenwoordig wordt in een bekend verhaal de draak van de drakenfontein vergeleken met de schoonmoeders. “Ze vinden het vast leuk om het als cadeau te krijgen. Het verhaal erachter staat ook op de doos. Ik ga het denk ik ook aan mijn schoonmoeder geven.”

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...