'Grote zorgen' bij burgemeester Alphen-Chaam over oplopend aantal coronabesmettingen

24 november 2020 om 08:22 • Aangepast 25 november 2020 om 08:01
nl
De stijging van het aantal coronabesmettingen in zijn gemeente baart burgemeester Joerie Minses van Alphen-Chaam 'grote zorgen'. "Het gaat niet de goede kant op. Sterker nog, het ging de afgelopen week heel erg slecht", schrijft hij op de website van de gemeente. "De situatie is zeer ernstig en het aantal nieuwe besmettingen bovengemiddeld hoog. Dat kan anders. Dat moet anders."
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Maar dat gaat alleen lukken als we ons eigen gedrag aanpassen en de regels naleven. Ik reken op u. Samen moeten we het tij keren", doet hij een oproep aan de inwoners van zijn gemeente.

Alphen-Chaam staat landelijk gezien in de top 5 van gemeenten met relatief het hoogste aantal nieuwe besmettingen. In de periode van 4 tot en met 17 november waren er 705,7 besmettingen per 100.000 inwoners. "We haalden zelfs het NOS-journaal", verzucht Minses.

Wachten op privacy instellingen...

'Geen aanwijsbare oorzaak'
Hij heeft de GGD gevraagd een analyse te maken van de oplopende besmettingscijfers. Maar zij kunnen uit de cijfers volgens hem 'geen aanwijsbare specifieke oorzaak herleiden voor de snelle stijging van de afgelopen week'.

De burgemeester heeft het over 'signalen over feestjes in de privésfeer'. "Als daar inderdaad sprake van is dan is dat uiteraard volstrekt onverantwoord. Het is geen tijd om feestjes te vieren. Iedere dag weer komt er een te groot aantal nieuwe besmettingen bij. Zeker voor een kleine gemeente als de onze is dat aantal echt veel te hoog. Ik kan de stijgende lijn niet in mijn eentje naar beneden ombuigen", gaat hij verder.

'Neem geen loopje met de regels'
De burgemeester doet daarom dus een dringende oproep aan de inwoners van Alphen-Chaam om zich 'precies aan de sociale omgangsregels te houden'. "We kunnen het ons niet permitteren om daar een loopje mee te nemen. Ik doe een dringend beroep op uw verantwoordelijkheidsgevoel. Houd u aan de regels. Die zijn er niet voor niets."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.