Video

Wijken gaan op slot in de strijd tegen vuurwerkterreur in Roosendaal

25 november 2020 om 18:31 • Aangepast 26 november 2020 om 19:18
nl
In Roosendaal geldt vanaf woensdag een noodverordening om de aanhoudende vuurwerkoverlast te bestrijden. In de wijken Kalsdonk, Kroeven, Langdonk en Westrand worden vanaf nu mensen geweerd die er ‘niets te zoeken hebben’ en geldt er een nadrukkelijk vuurwerkverbod.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Het is al dagen onrustig in Roosendaal, waar jongeren 's avonds in sommige wijken zwaar en ander illegaal vuurwerk afsteken. De verordening geldt tot en met 9 december.

Beelden van het afgestoken vuurwerk:

Nieuwe maatregelen
Burgemeester Han van Midden kondigde eerder deze week al een samenscholingsverbod af voor de hele stad. Ook mag er bij verdenking van vuurwerk worden gefouilleerd. Die maatregelen leken dinsdagavond nog niet veel effect te hebben. Net als op voorgaande avonden werd zwaar vuurwerk afgestoken. Daarom zijn de maatregelen woensdag verder aangescherpt.

Iedereen die niets te zoeken heeft in de betreffende wijken mag daar niet komen. Het toegangsverbod geldt bijvoorbeeld niet voor bewoners of mensen die werken in de betreffende wijken. Ook is het verboden om 'zonder redelijk doel' voorwerpen bij je te hebben die gebruikt kunnen worden als wapen, zoals vuurwerk, glaswerk of stokken.

Buurtbewoners vinden het vuurwerk helemaal niets:

Arrestaties
De politie heeft woensdagochtend vroeg aan de Elisadonk in Roosendaal een man opgepakt. In zijn huis werd een zak met zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dinsdagavond werden ook al vier mensen gearresteerd na ernstige vuurwerkoverlast.

De politie was die avond met enkele tientallen agenten aanwezig in de wijk Langdonk. Er waren toen kleine en grote groepen raddraaiers aanwezig. De grootste groep bestond uit ongeveer veertig jongens en mannen. Volgens de politie kwamen veel van hen niet uit de wijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.