Video

Vuurwerkterreur Roosendaal: man van bed gelicht door politie, in totaal nu 5 arrestaties

25 november 2020 om 12:10 • Aangepast 26 november 2020 om 11:58
nl
De politie heeft woensdagochtend vroeg aan de Elisadonk in Roosendaal een man opgepakt. In zijn huis werd een zak met zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dinsdagavond werden ook al vier mensen gearresteerd na de ernstige vuurwerkoverlast.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Het is al dagen onrustig in Roosendaal. Elke avond wordt er zwaar vuurwerk afgestoken. Dinsdagavond werd de brandweer daarbij bestookt met molotovcocktails. Er raakte niemand gewond.

Groep van 40
De vier mannen die dinsdag gearresteerd werden, zijn een jongen van 18 uit Breda en drie mannen van 20, 21 en 22 uit Roosendaal. Op het bureau kregen ze een boete voor het verstoren van de openbare orde.

De politie was dinsdagavond met enkele tientallen agenten aanwezig in de wijk Langdonk vanwege de ongeregeldheden. Er waren kleine en grote groepen aanwezig. De grootste groep bestond uit zo'n veertig jongens en mannen. Volgens de politie kwamen veel van hen niet uit de wijk.

Samenscholingsverbod
Burgemeester Han van Midden kondigde dinsdag een samenscholingsverbod af voor de hele stad. Ook mag er bij verdenking van vuurwerk preventief worden gefouilleerd. Die maatregelen leken dinsdagavond nog niet veel effect te hebben.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.