Video

Vuurwerkterreur in Roosendaal gaat door: brandweer bestookt met molotovcocktails

25 november 2020 om 00:03 • Aangepast 25 november 2020 om 23:54
nl
Het was dinsdag ondanks het samenscholingsverbod voor de tweede avond op rij onrustig in de Roosendaalse wijk Langdonk. Opnieuw werden brandjes gesticht en mortieren afgevuurd. In totaal zijn vijf mensen opgepakt.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Brandweerlieden moesten onder begeleiding van de ME diverse containerbranden blussen en kregen ondertussen molotovcocktails om de oren. Daarnaast brandde op de nabijgelegen Valeriuslaan een bouwkeet uit. Op de Luciadonk werd een buitenbrand gemeld.

De politie hield één man aan vanwege belediging. Bij de Evelindeflat werden vier mensen opgepakt voor het verstoren van de openbare orde. In de buurt van het flatgebouw waren vernielingen gepleegd.

Ontoelaatbaar
"Hopelijk blijven de hulpverleners ongedeerd en komen ze allemaal weer veilig thuis bij hun gezinnen", reageert Maarten Brink, voorzitter van de politiebond ACP Zeeland-West-Brabant. "Mortierbommen afschieten is levensgevaarlijk.

Als je die dingen richt op mensen is dat poging tot doodslag en dus crimineel gedrag. Ontoelaatbaar! Het is heel goed dat het bestuur in de persoon van de burgemeester daar samen met de politie fors tegen optreedt."

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.