Man die explosie veroorzaakte in Breda werd eerder op de dag al aangehouden, maar weer vrijgelaten

28 november 2020 om 14:25 • Aangepast 29 november 2020 om 14:14
Man zwaargewond door enorme gasexplosie in woonwijk Breda (foto: SQ Vision).
Man zwaargewond door enorme gasexplosie in woonwijk Breda (foto: SQ Vision).
De 38-jarige verwarde man die vrijdagmiddag een explosie veroorzaakte in de tuin van een huis aan de Spaarnestraat in Breda was eerder op de dag al opgepakt, maar weer vrijgelaten. Dat maakte de politie zaterdagmiddag bekend.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De man werd vrijdagochtend aangehouden nadat hij spullen kapot maakte in een huis aan de Rijnstraat waar familie van hem woont en de auto van een ander familielid vernielde aan de Spaarnestraat. De man werd toen meegenomen naar het politiebureau en verhoord. Er werd proces-verbaal opgemaakt, maar daarna werd de man weer vrijgelaten.

Wachten op privacy instellingen...

Zwaargewond
Kort daarna kreeg de politie nieuwe meldingen binnen over de man, die opnieuw onrust zou veroorzaken in de Rijnstraat en de Spaarnestraat. Rond vier uur 's middags ging de man bij een huis aan de Spaarnestraat in de weer met gasflessen en vuur. Dit leidde tot een explosie. De man raakte hierbij zwaargewond. Hij is naar een brandwondencentrum gebracht. De bewoonster van het huis aan de Spaarnestraat heeft aangifte gedaan van brandstichting, het vernielen van haar schuur en het vernielen van haar auto.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...