Deze heerlijke kerstpakketten helpen mensen met een verstandelijke beperking aan werk - Omroep Brabant

Deze heerlijke kerstpakketten helpen mensen met een verstandelijke beperking aan werk

1 december 2020 om 21:00 • Aangepast 3 december 2020 om 08:46
Het team van Nora Werkt aan het werk (foto: Omroep Brabant).
Het team van Nora Werkt aan het werk (foto: Omroep Brabant).
In Breda zijn ze druk bezig met het inpakken van kerstpakketten. Allemaal voor het goede doel, want Stichting Nora Werkt probeert zo het hoofd boven water te houden. De stichting zorgt dat mensen met een verstandelijke beperking werkervaring op kunnen doen. Maar door corona lukt dat nu niet. Samen met Breda Maakt Mij Blij stelde ze een kerstpakket samen om blij van te worden én om te zorgen dat de stichting kan voortbestaan.
Profielfoto van Birgit Verhoeven
Geschreven door
Birgit Verhoeven

Kaas, wijn, mosterd en nog veel meer lekkers wordt zorgvuldig in kartonnen dozen gelegd. Najim is één van de medewerkers die daar druk mee bezig is. ”Ik vind het leuk dat de klanten blij zijn als ze het pakket van ons ontvangen”, zegt hij trots. Hij weet hoe belangrijk het is dat er veel pakketten verkocht worden. “Ik heb veel geleerd van Nora Werkt, dus het zou fijn zijn als het bedrijf kan blijven bestaan.”

Stichting voor dochter Nora
Nora Werkt is opgericht door Marc Mutsaars. Hij vernoemde de stichting naar zijn dochter Nora die het syndroom van Down heeft. Ook zij is druk in de weer met de kerstpakketten. Ze doet de papiersnippers die als vulmateriaal dienen in de doos, en plakt er na afloop een grote feestelijke sticker op met de tekst Fijne Feestdagen!

De mensen van Breda Maakt Mij Blij kwamen eerder al voor anderen in actie, en schoten ook te hulp toen ze van het noodlijdende Nora Werkt hoorden. En zo kwamen ze samen tot dit kerstpakket met streekproducten.

De medewerkers pakken de streekproducten zorgvuldig in:

Wachten op privacy instellingen...

Kerstpakket is niet genoeg
Volgens vader Mutsaars is het van groot belang dat die pakketten verkocht worden, tweeduizend stuks maar liefst. Maar de pakketten zijn niet genoeg. Het is een eerste oplossing om het jaar 2020 te overleven, maar daarna moet er gezocht worden naar een structurele oplossing. De stichting zoekt daarom nog bedrijven die de handige handjes van zijn mensen goed kunnen gebruiken.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...