Video

Help carnavalstroostlied 'Doorgaon' de Top 2000 in! Stemmen kan nu

2 december 2020 om 11:29 • Aangepast 2 december 2020 om 12:50
nl
Wat al lukte met Angel of Death van Slayer en het Pokémon-lied moet ook lukken met ons eigen carnavalstroostlied Doorgaon! De stembussen van de Top 2000 zijn inmiddels geopend. Gaat het ons lukken om deze topper aan heel Nederland te laten horen tijdens de feestdagen?
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Carnavalsvierder Thijs Fleer had het idee half november al. Toen riep de carnavalsfan uit Twente iedereen op om ‘Doorgaon’ te nomineren voor een plekje in de Top 2000. Het liefst op plek elf natuurlijk.

Toen leek het stemmen op de hitlijst van NPO Radio 2 nog ver weg, maar inmiddels is het zover. Stemmen kan hier nog tot en met 7 december. Het nieuwe nummer Doorgaon van gelegenheidsband Niet Altijd Rozengeur staat natuurlijk nog niet in de lijst, dus zul je het zelf moeten invullen als suggestie.

Wachten op privacy instellingen...

Top 10 naast Queen?
Op 7 december horen we of Doorgaon de top tien heeft gehaald, naast waarschijnlijk Hotel California, Bohemian Rhapsody en Stairway to Heaven. Op 17 december wordt de hele lijst bekendgemaakt. En we doen het natuurlijk ook voor een plekje buiten de top tien.

Carnavalsfanaat Thijs vatte het onlangs al goed samen: “Het is een van de grootste volksfeesten in Nederland, maar het is niet vertegenwoordigd in de Top 2000. Dat móet anders! Het maakt niet uit op welk nummer het in de lijst staat, als het er maar in komt." Help jij mee om de carnavalskraker in de Top 2000 van Radio 2 te krijgen?

Het nummer Doorgaon is gemaakt in samenwerking met Omroep Brabant om het leed van het niet doorgaan van carnaval wat te verzachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.