Video

Man filmt hoe vier politieauto's Porsche achtervolgen na mogelijke ontvoering op A59

3 december 2020 om 12:39 • Aangepast 4 december 2020 om 09:23
nl
Vier politieauto's hebben woensdagavond rond halfzeven op de A59 bij de afslag Waalwijk-Oost met zwaailichten en sirenes een Porsche Cayenne achtervolgd. Een ooggetuige die met zijn zoon in de auto zat, zag het gebeuren en filmde de actie. Op de beelden is ook de taxi te zien waaruit een kwartier eerder een man werd ontvoerd door de inzittenden van de Porsche.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De in politietermen 'mogelijke ontvoering' van een man uit een taxi op de A59 woensdagavond bij Terheijden gebeurde rond tien voor halfzeven. De ooggetuige filmde de achtervolging van de taxi en de politie op de A59 bij de afslag Waalwijk-Oost een kwartier later.

'Bleef maar doorrijden'
Een ooggetuige zag het gebeuren en meende dat de taxichauffeur misschien gevolgd werd door de politie. "Waarom gaat die koekenbakker niet aan de kant, vroeg ik me af", zo vertelt de ooggetuige donderdagochtend. "Een politiewagen met zwaailichten en sirenes achtervolgde de auto richting Den Bosch. De taxi bleef maar doorrijden", vertelt de man die zijn naam liever niet genoemd wil hebben. "Hij stopte gewoon niet. Dat verbaasde me. Vervolgens kwamen er nog drie politiewagens bij."

De voorbijganger filmde de actie:

Dat blijkt niet het geval. De taxichauffeur is geen verdachte, zegt een woordvoerder van de politie. Maar omdat het slachtoffer vanuit zijn taxi is ontvoerd, reed hij op dezelfde snelweg als de politieauto's in achtervolging.

De ooggetuige die met zijn zoon in de auto zat, had geen idee wat er aan de hand was. Maar donderdagochtend toen hij las over een mogelijke ontvoering op de A59 bij Terheijden viel bij hem het kwartje. De man die daar zou zijn ontvoerd, werd namelijk uit een taxi getrokken en meegenomen. "Dat moet de taxi zijn die wij even later bij Waalwijk zagen rijden", zegt hij.

Een woordvoerder geeft aan dat de taxichauffeur zelf de meldkamer heeft gebeld om de ontvoering te melden. De taxichauffeur is geen verdachte en is dus niet aangehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.