Man (38) dwingt met nepwapen taxichauffeuse naar Amsterdam te rijden: twee jaar en tbs

3 december 2020 om 14:48 • Aangepast 4 december 2020 om 14:35
nl
De rechtbank in Den Bosch heeft een 38-jarige man twee jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd, wegens de ontvoering van een vrouwelijke taxichauffeur in Eindhoven. Hij dwong de vrouw in juni vorig jaar naar Amsterdam te rijden, onder bedreiging van een nepvuurwapen.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Het wapen was een met zwart plastic omwikkelde tak. Onderweg bedreigde de man het slachtoffer met de dood en moest zij haar portemonnee afgeven en geld pinnen.

Gevlucht bij pinautomaat
Bij een pinautomaat in Amsterdam vluchtte de vrouw naar een nabijgelegen museum en hielpen omstanders haar. De vrouw durft door de gebeurtenissen haar werk niet meer te doen.

De verdachte heeft ontkend. De rechtbank gelooft zijn verklaringen niet en neemt het hem kwalijk dat hij geen enkele verantwoordelijkheid voor zijn daden wil nemen.

Psychische problemen
Gedragskundig onderzoek heeft psychische problemen bij de verdachte aan het licht gebracht, waaronder een ernstige traumastoornis. Omdat het gevaar voor herhaling groot is, acht de rechtbank naast de celstraf een gedwongen behandeling in een tbs-kliniek noodzakelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.