Man die zijn vrouw overgoot met kokend water voor ogen dochtertje moet twintig maanden de cel in - Omroep Brabant

Man die zijn vrouw overgoot met kokend water voor ogen dochtertje moet twintig maanden de cel in

4 december 2020 om 14:06 • Aangepast 5 december 2020 om 13:54
nl
Een man uit Den Bosch moet twintig maanden de cel in. Hij gooide bij een ruzie twee keer kokend water over zijn vrouw heen waardoor zij ernstige brandwonden opliep aan haar benen, armen en rug. Hun 4-jarige dochtertje zag deze zware mishandeling gebeuren.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Dat gebeurde op 16 mei. De 25-jarige man liep bij een ruzie naar de keuken, vulde de waterkoker en goot het water over haar heen. Toen hij de waterkoker opnieuw wilde vullen, lukte het haar om het het huis uit te komen en te vluchten.

"Het slachtoffer moet onvoorstelbaar veel pijn hebben gehad tijdens de mishandelingen, tijdens de vlucht naar het huis van haar vriendin en tijdens de periode dat zij in het ziekenhuis lag. Daarnaast zal zij zeer ontsierende littekens overhouden aan de gebeurtenis", stelde de rechtbank in het oordeel. "Door die littekens zal de 22-jarige vrouw steeds weer aan deze gruwelijke nacht worden herinnerd."

Pleeggezin
De dochter moest na afloop een aantal maanden bij een pleeggezin wonen, toen haar moeder in het brandwondencentrum lag. "Hiermee manipuleerde de verdachte zijn partner."

Uit telefoontaps blijkt namelijk dat hij zijn vrouw instrueerde te zeggen dat hij onschuldig was, onder andere omdat hun dochtertje anders niet meer zou thuiskomen. De man beloofde het nooit meer te zullen doen en zei: ''Laten we het er niet over hebben, liefje. Het kan zijn dat onze gesprekken opgenomen worden."

Vrouw pleit voor dader
Opvallend was dat tijdens de eerdere zitting zijn echtgenote het voor hem opnam. Het stel hield vol dat er geen sprake was van opzet en de vrouw pleitte voor vrijlating van haar man.

De officier van justitie vond dat de man toch gestraft moet worden. “Als we mee zouden gaan in het verzoek dat het slachtoffer in haar brief doet, dan zouden we iedere pleger van huiselijk geweld er bijna toe uitnodigen om te zorgen dat zijn of haar slachtoffer ook een dergelijke brief gaat schrijven.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.