Video

Sinterklaas is er klaar mee in de Eindhovense binnenstad, drukte niet zo erg als vorige week

5 december 2020 om 17:08 • Aangepast 7 december 2020 om 11:07
nl
Puilde de Eindhovense binnenstad vorige week nog uit van de mensen, deze zaterdag viel het nog mee. Er waren aardig wat mensen die op het laatste moment Sinterklaasinkopen kwamen doen. Maar lang niet zo veel als een week eerder, toen de winkels rond vier uur moesten sluiten.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Vorig weekend werden in winkels flinke kortingen gegeven vanwege Black Friday. Burgemeester John Jorritsma riep inwoners toen nog op niet massaal naar het centrum te komen voor sinterklaasinkopen.

Dat had geen effect: de winkels in het centrum van Eindhoven moesten om vier uur sluiten vanwege de grote drukte. Maar wellicht dat dat heeft doorgespeeld naar deze rustige zaterdag, want de meeste mensen hebben hun sinterklaasinkopen kennelijk al gedaan.

Volgens verschillende onderzoeken viert ongeveer de helft van de Nederlanders Sinterklaas. Andere mensen slaan het over vanwege corona, of ze kiezen voor kerst. En dat was ook in de binnenstad al te merken. Want veel van de klanten waren al bezig met het kopen van kerstcadeaus. "Ik ben er juist vroeg bij, want deze inkopen zijn voor kerst", zegt een voorbijganger lachend.

Lees ook:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.