Secretaresse van het Bravis ziekenhuis neust jarenlang onrechtmatig in medische dossiers

7 december 2020 om 06:00 • Aangepast 8 december 2020 om 05:55
nl
De beveiliging van medische dossiers van het Bravis ziekenhuis in Roosendaal heeft jarenlang gefaald. Een secretaresse van het ziekenhuis heeft zeker vier jaar onrechtmatig in medische dossiers van bekenden gekeken, zonder dat dat werd opgemerkt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De medewerkster had zonder behandelrelatie vrijwel onbeperkt toegang tot de medische dossiers, meldt NRC Handelsblad na onderzoek.

Boek met medische gegevens
De secretaresse bekeek tussen juni 2014 en juli 2018 in totaal 347 keer de medische dossiers van de ex-vrouw van haar man. Zij gaf in eigen beheer een 'wraakroman' uit, waarin haar man de vechtscheiding met zijn vorige vrouw beschreeft. Daarin zijn medische details over de ex-vrouw verwerkt.

Het gerechtshof bepaalde dat het boek moet worden verboden. De rechter constateert dat de thrillerauteur 'zeer persoonlijke en vertrouwelijke medische informatie' heeft gepubliceerd, die de schrijver vermoedelijk via zijn nieuwe echtgenote in handen heeft gekregen. Die vrouw is inmiddels ontslagen bij het Bravis.

Volgens NRC weigert het ziekenhuis vragen te beantwoorden over het veiligheidsbeleid en welke maatregelen het heeft genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.