Video

Lichtshow en dj's in de kerk en de pastoor vindt het prachtig: 'Het maakt me blij'

8 december 2020 om 10:45 • Aangepast 8 december 2020 om 14:37
nl
Beukende beats en een spectaculaire lichtshow. De Sint-Jan's-Onthoofdingskerk in Nuland werd voor één keer omgetoverd tot een feesttent zonder publiek. Komende zaterdag zou Nuland Verlicht plaatsvinden, maar dit jaar kunnen de lichtjesoptocht en feestavond door corona niet doorgaan. Daarom werden er in en om de kerk opnames gemaakt van optredende artiesten en een lichtshow.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Voor het vijfde jaar op de rij zou komende zaterdag de lichtjesoptocht met een aansluitende feestavond worden gehouden. Hierbij staan ieder jaar kinderen en volwassenen met een beperking centraal.

Helaas gaat het feestje dit jaar niet door vanwege alle coronamaatregelen. Een domper voor de jonge organisatie. "Ja, dat is natuurlijk heel erg balen", vertelt Stijn van Erp. "We wilden dit jaar juist groot uitpakken omdat het alweer de vijfde editie is." Daarom lieten ze het er niet bij zitten. "Met hulp van allerlei licht- en geluidsmensen maken we opnames van allerlei artiesten en dj's die optreden in de kerk. We brengen Nuland Verlicht op die manier bij de mensen thuis."

Zaterdagavond wordt de show uitgezonden via een livestream op de Facebookpagina van Nuland Live. En de pastoor? Die vindt het idee hartstikke leuk. "Het maakt me blij", reageert pastoor Gerard Verbakel. "Er worden elementen van de kerk uitgelicht die de mensen normaal gesproken niet zo snel zien. Het plafond bijvoorbeeld, daar kijkt normaal bijna niemand naar, maar dat is hartstikke mooi."

De organisatie laat zien hoe de lichtshow er uitziet:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.