Video

Explosie bij Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther, omwonenden mogen terug naar huis

8 december 2020 om 05:35 • Aangepast 9 december 2020 om 05:35
nl
Bij de Poolse supermarkt Biedronka aan het Plein 1969 in het centrum van Heeswijk-Dinther is maandagnacht rond vier uur een explosief ontploft. Niemand raakte gewond, maar twintig omwonenden moesten geëvacueerd worden vanwege de enorme schade. Ze werden tot acht uur dinsdagmorgen opgevangen in de brandweerkazerne, een eindje verderop. Volgens de politie was daarna veilig genoeg om terug te keren naar hun appartementen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Het gaat om mensen die in de appartementen boven de winkels wonen.

Een explosievenexpert van de politie heeft bekeken of er nog andere explosieven aanwezig waren. Rond kwart voor zeven werd duidelijk dat dat niet zo was.

De winkel in Heeswijk-Dinther is pas sinds januari van dit jaar open. Bij een gelijknamige supermarkt in Aalsmeer brak maandagnacht brand uit. De supermarkten horen niet bij één keten. In Aalsmeer zou ook een knal zijn gehoord. Bij de brand kwam een kat om het leven. Over het motief en of er een verband bestaat tussen de brand en de explosie, is nog niets bekend.

Enorme kracht
Het explosief in Heeswijk-Dinther is volgens de politie op het raam van de winkel geplakt en had een enorme kracht. Ook winkels naast de Poolse supermarkt zijn beschadigd. Dat is ook het geval bij een pizzeria en een drogist aan de overkant van de straat. Bij een huis aan de naburige Jonker Speelmanstraat ligt op de eerste verdieping een ruit eruit. De omgeving is afgezet en ligt bezaaid met glasscherven en andere brokstukken.

Na de explosie hebben deskundigen uitgezocht of de constructie van het appartementencomplex betrouwbaar genoeg is. Toen dat het geval was, kon de politie het sein op groen zetten en konden de geëvacueerde bewoners weer naar huis.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.