Video

Slagerij ook zwaar getroffen door explosie: 'En dat net in de kersttijd'

8 december 2020 om 09:37 • Aangepast 8 december 2020 om 13:41
nl
Niet alleen de eigenaar van de Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther, ook de slager aan Plein 1969 zit met een enorme schadepost. Door de explosie maandagnacht rond vier uur en het brandje dat hierbij ontstond werd ook deze zaak zwaar getroffen. De twee winkels liggen naast elkaar.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De slager is zelf te emotioneel om te reageren. Hij kan het allemaal niet bevatten wat hem en zijn collega-ondernemers is overkomen.

'Net als in een film'
Dochter Mireille Story probeert het op haar manier. "Toen ik hier aankwam, was het alsof ik in een film zat. Dit is ongelooflijk. En dat net in een periode waarin het voor ons moet gebeuren: de kersttijd. Hopelijk kunnen we snel weer open, al is het dan provisorisch en desnoods met één toonbank. Er is zoveel vernield", vertelt de slagersdochter. Ze weet ook nog te melden dat een buurvrouw bij door de explosie als het ware uit haar bed werd opgetild.

De ravage in de slachterij (foto: Collin Beijk).
De ravage in de slachterij (foto: Collin Beijk).
De getroffen winkelpanden (foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties).
De getroffen winkelpanden (foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties).

De schade voor Sylvia Kuijpers valt ogenschijnlijk mee, maar ook bij de eigenaresse van de natuurvoedingswinkel aan Plein 1969 zit de schrik er goed in. Ze vindt het heel erg wat haar buurman Shwana Rabati is overkomen.

Rabati woont in Oss. Hij werd ruw in zijn slaap gewekt door een telefoontje van de eigenaar van het pand waarin zijn supermarkt is gevestigd. Kuijpers maakte de klap van dichtbij mee. Gelukkig voor haar liepen alleen de spullen schade op die tegen de wand stonden die haar winkel scheidt van die van Rabati.

Hals over de kop huis uit
Een andere buurman wilde niet voor de camera of microfoon reageren, maar ook hij heeft een onrustige en onwezenlijke nacht achter de rug. Hij en de andere bewoners moesten tegen vier uur hals over kop hun woningen verlaten. Sommigen moesten ondanks de klap nog wakker gemaakt worden.

Burgemeester Marieke Moorman van de gemeente Bernheze, waar Heeswijk-Dinther onder valt, is inmiddels ook komen kijken. “Ik heb een flinke ravage gezien”, twitterde ze eerder deze ochtend. "Gelukkig is er niemand gewond geraakt en konden alle bewoners van het appartementencomplex boven de winkels terug naar hun woning", zo stelde ze geruststellend vast. “Maar”, laat Moorman ook weten, ”de schrik zit er behoorlijk in. Sterkte voor iedereen.”

Ondertussen is de politie, geassisteerd door onder anderen militairen, driftig aan het uitzoeken wat er is gebeurd. Hiervoor wordt onder meer een buurtonderzoek gehouden en zijn getuigen opgeroepen zich te melden.

Onderzoek voor de deur van de Poolse winkel (foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties).
Onderzoek voor de deur van de Poolse winkel (foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties).

Reacties op de aanslag op de Poolse supermarkt:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.