Yolanda botste op een bank, midden op de snelweg: 'Hier hadden doden kunnen vallen' - Omroep Brabant

Yolanda botste op een bank, midden op de snelweg: 'Hier hadden doden kunnen vallen'

10 december 2020 om 17:34 • Aangepast 11 december 2020 om 08:38
nl
Dat wat er over bleef van het bankstel (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Dat wat er over bleef van het bankstel (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Wiens bank belandde woensdagavond rond elf uur ’s avonds midden op de A58 bij Moergestel? Deze vraag houdt Yolanda Li (30) sindsdien volop bezig. Zij was namelijk een van de automobilisten die bovenop het meubelstuk knalde, met alle gevolgen van dien.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

“Ik heb helemaal geen bank gezien op de weg omdat het zo donker was. Het leek wel alsof de bank ineens verscheen. Dat was echt heel raar”, vertelt Yolanda.

“Er was helemaal geen tijd meer om nog weg te sturen. Toen ben ik gestopt op de vluchtstrook, waar al meerdere mensen stonden”, legt ze uit.

Yolanda bleek niet de enige die tegen de bank gebotst was. In totaal liepen drie auto’s schade op door het meubelstuk. Twee van de auto’s, waaronder die van Yolanda, raakten zo erg beschadigd dat ze moesten worden getakeld.

De auto van Yolanda raakte flink beschadigd.
De auto van Yolanda raakte flink beschadigd.

Geen dekking
“Het is een geluk dat er geen gewonden of doden zijn gevallen”, zegt Yolanda. Daarom wil ze heel graag de eigenaar van de bank vinden. “Mijn verzekeraar wil nu niet uitkeren. Maar ik ben niet degene die hier verantwoordelijk voor is", zegt ze.

Haar BMW uit 2017 is nog te repareren, maar dat gaat een flinke duit kosten. “Ik hoop dat de eigenaar van de bank zich meldt.” Ook zou ze graag in contact komen met de andere betrokkenen van het ongeluk. Vlak na het ongeluk was ze naar eigen zeggen te zeer geschrokken om contactgegevens te vragen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.