Veel mensen zonder boodschappen door boerenprotest bij distributiecentra Albert Heijn

12 december 2020 om 16:26 • Aangepast 14 december 2020 om 11:46
nl
Door boerenprotesten bij distributiecentra van Albert Heijn kregen veel mensen zaterdag geen boodschappen thuisbezorgd en bleven schappen leeg. Boeren blokkeerden zaterdag distributiecentra in Gelderse Oosterhout en Geldermalsen.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

De boeren voeren actie omdat de supermarkten volgens hen te weinig voor hun producten betalen. Ze willen dat er een speciaal keurmerk komt voor landbouwproducten waar dan ook een goede prijs tegenover staat. Een woordvoerder van de Albert Heijn liet weten dat ze nog voor de feestdagen in gesprek willen gaan met de boeren.

Bij de blokkades in Oosterhout en Geldermalsen waren tientallen boeren met tractor aanwezig. Tegen het einde van de middag trokken boeren ook in de richting van het distributiecentrum in Tilburg. Daar stonden zes tractoren aan de zijkant van de weg. De tractoren waren zo neergezet dat het vrachtverkeer makkelijk kon passeren.

Chauffeur
Een Brabantse vrachtwagenchauffeur die werkt voor Albert Heijn liet weten dat hij vandaag zijn werk niet kon doen. ''Ik ben maar naar huis gegaan. We kunnen door die blokkades geen winkel bevoorraden. Morgenochtend proberen we het opnieuw.'' De chauffeur die verder anoniem wil blijven werkt bij het distributiecentrum in Geldermalsen. Volgens hem blokkeerden daar tientallen boeren de weg ingang. ''Ze hadden zelfs een hele frietkraam meegenomen! Het was echt belachelijk.''

Vrijdag waren er ook op meerdere plekken in Nederland boerenprotesten. Onder andere in Veghel.

De trekkers stonden aan de zijkant van de weg (foto: Jack Brekelmans).
De trekkers stonden aan de zijkant van de weg (foto: Jack Brekelmans).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.