Video

Aanslag was gericht tegen huis van politieman, vrouw en kinderen waren alleen thuis

13 december 2020 om 13:50 • Aangepast 14 december 2020 om 13:36
nl
Het huis aan de Boksprong in Best, waar zaterdagnacht rond kwart voor twee een aanslag is gepleegd, is van een politieman. Hij was op het moment van de explosie aan het werk. Zijn vrouw en twee kleine kinderen waren wel thuis, maar ze raakten niet gewond. Vermoedelijk is er een brandbom gebruikt.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

Na de explosie brak er brand uit. Het huis is daardoor flink beschadigd. De ruiten aan de voorkant liggen eruit en ook in de deur is het glas kapot gesprongen. Het huis van de buren liep eveneens schade op. Ook daar raakte niemand gewond.

De politie maakte later op de ochtend bekend dat het om de woning van een agent gaat, die in Oost-Brabant werkt. Ze hoopt in contact te komen met getuigen van de aanslag en dat mensen eventuele camerabeelden aan de politie willen geven. Ze zoekt onder anderen de bestuurder van een scooter die tijdens de aanslag in de buurt was.

Gerichte actie
De recherche houdt rekening met meerdere scenario's, waaronder het scenario dat het om een gerichte en opzettelijke actie gaat.

Buurtbewoners zijn behoorlijk geschrokken. "Ik hoorde een heel harde knal", vertelt een overbuurvrouw. "Ik dacht eerst aan een blikseminslag, maar ik denk dat het nu iets van vuurwerk was. Daarna hoorde ik allemaal stemmen." De bewoner woonde nog maar net in het huis waar nu zoveel schade is, weet ze ook nog te melden.

Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek en ook de recherche was bij de Boksprong om onderzoek te doen..

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.