Winkelpersoneel Jumbo komt verhaal halen bij actievoerende boeren

14 december 2020 om 09:31 • Aangepast 22 december 2020 om 11:28
nl
Twee Jumbo-medewerkers van naar schatting twintig jaar hebben maandagmorgen heibel veroorzaakt tijdens een boerendemonstratie bij het distributiecentrum van Jumbo in Breda. Ze wensten de actievoerders onder meer een ernstige ziekte toe. Na een lang gesprek met de politie was het tweetal ineens verdwenen.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Lola Zopfi
Geschreven door
Hans Janssen & Lola Zopfi

De actie van de boeren bij het gebouw van het Veghelse supermarktconcern aan de Labc in Breda begon tegen vier uur, zondagnacht, en verliep gemoedelijk. Boeren willen onder meer een betere prijs voor hun producten.

Vrachtwagens van Jumbo werden tegengehouden (foto: Lola Zopfi/SQ Vision Mediaprodukties).
Vrachtwagens van Jumbo werden tegengehouden (foto: Lola Zopfi/SQ Vision Mediaprodukties).

'Niet zo aanstellen'
Op een bepaald moment kwamen er twee mannen met een fiets op de actievoerders af. “Wij verdienen nog minder, jullie moeten je niet zo aanstellen”, zeiden ze, waarna onder meer tegen banden van een aantal tractoren werd aangetrapt. De mannen wilden eerder deze ochtend gaan werken in een van de Jumbo-winkels in Breda, maar dat ging niet vanwege de boerenactie.

Nadat de mannen hun gram hadden gehaald, sloeg de sfeer om: boeren werden kwaad en de politie werd erbij gehaald. Volgens één van de boeren zouden ze zijn ingehuurd om de agrarische sector in een kwaad daglicht te zetten. Dat bleek dus niet het geval. Bij Jumbo in Veghel kon nog geen reactie worden gegeven op het incident.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.