Lockdowndrukte bij de IKEA in Breda: snel nog even spullen voor de verbouwing scoren - Omroep Brabant
Video

Lockdowndrukte bij de IKEA in Breda: snel nog even spullen voor de verbouwing scoren

14 december 2020 om 14:35 • Aangepast 14 december 2020 om 16:52
nl
Veel mensen lopen vooruit op een strenge lockdown van ruim een maand, die vanavond waarschijnlijk wordt afgekondigd. Zo is het bij de IKEA in Breda veel drukker dan normaal op een maandagmiddag. Stapels kerstbomen worden gratis aan klanten meegegeven, omdat ze anders onverkocht op de parkeerplaats blijven liggen.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door

Vooropgesteld: honderd procent zeker dat er een harde lockdown aankomt, is het niet. Maar het uitgelekte nieuws dat vanaf morgen alle niet-essentiële winkels een maand lang de deuren moeten sluiten, zorgt voor hamstergedrag. In verschillende winkelcentra staan lange rijen voor winkels.

Zo staan ook bij de IKEA in Breda tientallen mensen achter elkaar met een mondkapje op voor de ingang. Een medewerker die in de parkeergarage winkelkarretjes verzamelt erkent: het is veel drukker dan normaal. Mensen in de rij zijn er niet al te happig op om vragen te beantwoorden.

Wachten op privacy instellingen...

Hamsterschaamte
Een Bredanaar wil dat alleen anoniem. "Ik schaam me er een beetje voor", verwoordt hij zijn gevoel, dat waarschijnlijk meer mensen hebben. De man zit thuis middenin een verbouwing en duwt een kar vol laminaat voor zich uit.

"Het is nog niet zeker dat we hier morgen niet meer terechtkunnen. Maar een maand lang geen vloer hebben, is ook niet fijn. Dus ben ik hier voor de zekerheid maar naartoe gegaan. Het is even niet anders." De man is niet de enige, blijkt wel uit de aanzwellende rij mensen.

Gratis kerstbomen
De winkel eenmaal uitgewandeld, beent een enkeling richting de onoverdekte parkeergarage voor de meubelgigant. Hier liggen tientallen, zo niet honderden kerstbomen te wachten op een nieuwe eigenaar. Een werkneemster zegt dat klanten ze gratis meekrijgen.

Kerstbomen bij de IKEA (foto: Tom van der Put / SQ Vision)
Kerstbomen bij de IKEA (foto: Tom van der Put / SQ Vision)

Met een tijgerprintmondkapje over haar gelaat, maakt een vrouw daar gretig gebruik van. Thuis heeft ze er al een staan, dus deze gaat waarschijnlijk naar een kennis die er nog geen heeft. "Er zijn genoeg mensen die nog geen kerstboom in huis hebben en nu geen tijd hebben om er een te kopen."

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.