Werkstraf voor eigenaresse TUF Recycling, die veel meer kunstgrasmatten opsloeg dan was toegestaan

14 december 2020 om 18:32 • Aangepast 22 december 2020 om 12:14
nl
De eigenaresse van TUF Recycling in Dongen heeft een werkstraf van 160 uur gekregen. Ze is volgens de rechter verantwoordelijk voor de chaos bij het bedrijf dat veel meer kunstgrasmatten opsloeg dan mocht. Het bedrijf zelf krijgt een voorwaardelijke geldboete van tienduizend euro opgelegd.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Dat is maandag door de rechter bepaald bij twee verschillende rechtszaken. De manier waarop kunstgrasmatten werden opgeslagen in Dongen, Hedel en Velddriel kon niet door de beugel, stelt de rechter.

Er werden tot 2018 veel meer kunstmatten en zand en rubber (infill) verzameld dan mocht. Bovendien werden structureel meerdere wetten en milieuregels overtreden en recyclede het bedrijf bijna niets.

Het bedrijf hoeft de boete alleen te betalen als het elders opnieuw in de fout gaat.

Recycling
Bij een eerdere zitting liet de eigenaresse al weten dat ze hoopte dat zich nog een oplossing zou aandienen voor het recyclingsprobleem, maar dat die oplossing steeds maar niet kwam.

De officier van justitie hield er bij zijn eis rekening mee dat de directeur van TUF inderdaad wel heel veel pech had gehad en ook nooit eerder met justitie in aanraking was geweest.

Kale kip
De rechter hield bij de voorwaardelijke geldstraf voor TUF Recycling rekening van de lege bankrekening van het bedrijf, die al verschillende dwangsommen aan de gemeente Dongen moest betalen. Eerder werd de bankrekening van TUF al bevroren.

Bij het bedrijf brak in 2018 een grote brand uit. De eigenaresse werd eerder verdacht van brandstichting, maar daar was onvoldoende bewijs voor.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.