Vrouwen thuis op brute wijze verkracht: 21-jarige man moet zes jaar de cel in - Omroep Brabant

Vrouwen thuis op brute wijze verkracht: 21-jarige man moet zes jaar de cel in

16 december 2020 om 15:47 • Aangepast 17 december 2020 om 15:12
nl
Een 21-jarige man uit Sierra-Leone moet zes jaar de cel in voor de verkrachtingen van twee willekeurige vrouwen (63 en 67) in Eindhoven. Eerder eiste het OM dertien jaar cel, maar de rechters vinden het niet bewezen dat de man heeft geprobeerd om zijn slachtoffers te doden.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door

In dit voorjaar sloeg de man die illegaal in Nederland is twee keer toe in Eindhoven. Beide keren won hij eerst het vertrouwen van de slachtoffers. Op 21 februari werd hij bij een van de slachtoffers uitgenodigd om wat te drinken. Eerder hielp de man haar met tuinieren. In haar huis greep hij haar bij de keel, dreigde hij de vrouw te vermoorden en verkrachtte hij haar. Na zijn daad sloot hij haar op in de wc en ging hij er met haar mobieltje vandoor.

Extreem geweld
Ruim twee weken later, op 6 maart, sloeg de man opnieuw toe. Hij verkrachtte toen een andere vrouw uit Eindhoven waar hij al langer contact mee had. De man wurgde haar met een trui, bedreigde haar met de dood en sneed haar kleren kapot met een mes. Daarna misbruikte hij haar.

Hoewel beide slachtoffers bij de keel werden gegrepen door de man, vindt de rechtbank het niet bewezen dat hij de vrouwen wilde vermoorden. Mede daarom valt de straf fors lager uit dan de eis. Wel nemen de rechters mee dat de man extreem gewelddadig was. De vrouwen waren door het extreme geweld zo angstig dat ze serieus voor hun leven vreesden en dat hun verzet brak.

Land uitgezet
Ook maakte de rechtbank op dat de man zijn gedrag niet onder controle kan houden omdat hij binnen een zeer korte tijd twee keer toesloeg. Dat maakt de kans dat de man in de toekomst wederom de fout ingaat groter.

De man verbleef illegaal in Nederland en had geen uitzicht op een verblijfsvergunning. Hij zal uiteindelijk het land worden uitgezet.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.