Video

Pascal zamelt geld in voor horeca-ondernemers door het hele weekend muziek te draaien

18 december 2020 om 21:00 • Aangepast 21 december 2020 om 09:44
nl
Op een geheime plek startte vrijdagochtend een muzikale benefietactie voor horeca-ondernemers in de gemeente Woensdrecht. Organisator Pascal Brugman uit Huijbergen wil onder de naam 'Muziekhuis voor horeca Woensdrecht' iets doen voor de ondernemers die hard zijn getroffen door de coronacrisis. Een soort Serious Request, maar dan regionaal.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

De actie begon in een grote loods bij Ossendrecht, die helemaal feestelijk was ingericht voor artiesten en gasten. Maar een slechte internetverbinding gooide roet in het eten. Daarom werd het hele circus verplaatst naar een woonkamer in Huijbergen. Met een paar uur vertraging ging de benefietactie alsnog online.

Verplaatst naar een woonkamer ging de actie alsnog van start:

Geheim
Tot en met zondagavond wordt er via Facebook, YouTube en Twitch geld ingezameld met muziek en interviews vanuit het Muziekhuis dat op een plek staat die bewust geheim wordt gehouden. De organisatie wil daarmee voorkomen dat er mensen op af komen, in strijd met de coronaregels.

Luisteraars en kijkers kunnen dit weekend tegen betaling een plaatje aanvragen. Bij plaatselijke supermarkten staan ook collectebussen. Het doel is om minstens vijfduizend euro op te halen voor de getroffen ondernemers.

Pascal Brugman heeft zelf jaren ervaring in de evenementenbranche. Samen met zijn vrouw organiseerde hij dancefeesten als Oblivion en Hardspect. Ook na de uitbraak van corona bleef de Huijbergenaar actief, met livestreams waarin ook optredens te zien waren van DJ Jean en Critical Mass. DJ Jean was vrijdagmiddag ook van de partij.

De uitzending is hier te volgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.