Politiebureau ontruimd nadat vrouw verroest explosief kwam brengen - Omroep Brabant

Politiebureau ontruimd nadat vrouw verroest explosief kwam brengen

18 december 2020 om 12:19 • Aangepast 21 december 2020 om 10:30
nl
Foto: Erik Haverhals
Foto: Erik Haverhals
Het politiebureau in Drunen is vrijdag ontruimd nadat een vrouw er een oud explosief naartoe had gebracht. De EOD heeft het explosief onderzocht en inmiddels afgevoerd.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Rond kwart voor twaalf wandelde een vrouw het bureau binnen die het explosief wilde komen inleveren. Het zou gaan om een mortier. Het explosief werd op de stoep voor het politiebureau gelegd. Het bureau aan de Dillenburgstraat werd uit voorzorg meteen ontruimd.

Hermetisch afgesloten
Ook de bewoners van twee naastgelegen huizen moesten hun woningen uit en de straat werd hermetisch afgesloten, zo vertelde een getuige. Er werden linten gespannen om te zorgen dat er niemand meer in de buurt van het politiebureau kon komen.

Het lijkt een gedemonteerd stuk munitie te zijn, denkt Michael van Creij, een van de agenten die voor het politiebureau staat. Mogelijk is het een stuk van een mortiergranaat. Maar precies is het nog niet te zeggen, want het explosief is erg verroest. De vrouw die het kwam brengen zou het al enige tijd in huis hebben gehad.

'Niet bij de gevonden voorwerpen'
"Op zich heel goed dat mevrouw ingreep", lacht een woordvoerder van de politie, "maar zo'n explosief leg je over het algemeen niet zomaar bij de gevonden voorwerpen neer."

foto: Iwan van Dun/SQ Vision
foto: Iwan van Dun/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.